tirsdag den 2. november 2010

Børge

Min anden fugl, Børge var en normaltegnet lysegrøn, som er den farve som de første vilde undulater har. Varieteten lysegrøn er meget lys grøn, nærmest skrigende og har en gul maske med viole kindpletter, vingetegningen er sort og halefjerene er mørkeblå. Børge var tilmed /Blå (dvs. at han også kunne få blå unger) Han blev egentlig købt som en hun og skulle være kæreste med Viggo, min første fugl, men det viste sig at være en han. De blev dog fine venner, og holdt altid sammen, da der senere dukkede flere fugle op.


Desværre har jeg mistet en del billeder af mine første fugle, men her ses han øverst med Nana, en Normaltegnet Grå, som blev hans kone senere, og Vipse. Nana havde blå næbrod, - det er båndet, der sidder lige over næbet. Det ses af og til og de to fik mange unger.
Børge viste sig at være utrolig viril og da de fleste af mine fugle efterhånden blev grønne allesammen, valgte jeg at give ham til Madsby Legepark i Fredericia, hvor de har flere store volierer og her kunne han få sine lyster styret. Han fik Vipse med som underholdning i karantænen, men desværre blev de begge to stjålet dagen før de skulle ud i volieren.

Børge forrest og Nana efter en skøn badetur


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.