søndag den 14. november 2010

Dansk Dominant

Jeg har en del Dansk Dominante fugle, bl.a.min dejlige Bissen, som kom fra opdrætteren Børge Stenstrup. Han har lagt et stort arbejde i avlen af denne varietet, som er en dansk specialitet. DD´s vingetegninger er kendetegnet ved lyse fjercentre(åbne) og de lange halefjer er enten hvide eller gule, afhængigt af om de kommer fra blå eller grøn serie. DD findes i to former, enkeltfaktor og dobbeltfaktor. Ef ligner mest en normaltegnet og har normale spots og kropsfarve, mens dobbeltfaktor slet ingen tegninger har, og næsten fuld kropsfarve. Arvegangen er ufuldkommen dominant. Dansk Dominant ligner varieteten spangle så meget, at det kan være svært at se forskel og derfor har jeg, indtil videre, fravalgt spangle i mit fuglehold.

Enkeltfaktor  Dansk Dominant Kobolt

Forrest Gulmasket ef DD

Gulmasket ef DD

Her ses vingetegningerne og de to halefjer tydeligt
Dobbeltfaktor Dansk Dominant kobolt

Dobbeltfaktor Dansk Dominant grøn

5 kommentarer:

 1. Godt og forståeligt beskrevet :-) Så lærte jeg endelig hvad DD vil sige

  SvarSlet
 2. Årh Kirsten, nu gav du mig lidt mod på det igen, det er så svært for mig med alle de varieteter. Jeg ville ønske jeg havde din gode venindes hjerne. og de skrappe der inde på NUF.

  SvarSlet
 3. Du har meget bedre styr på varieteterne end jeg har Lisbeth, så du må ikke stille dit lys under en skæppe. Jeg synes du gør det rigtig godt :-)

  SvarSlet
 4. Du må ikke undervurdere dig selv Lisbeth :) Du har god grund til at være stolt af dig selv! Jeg syntes du avler nogle helt utrolig smukke fugle!

  SvarSlet
 5. Det er super flotte DD og jeg kunne fristes til engelske undulater alene af den grund.

  Jeg har ellers 'kun' australske.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.