lørdag den 13. november 2010

Dovne engelske undulater

Mange er af den opfattelse at engelske undulater er dovne og bare sidder og kigger ud i luften, men det er ikke min opfattelse. Jeg har af og til haft almindelige undulater og de er noget hurtigere end "de store" men jeg sætter pris på at alle fuglene kan og vil flyve og jeg sørger for at de bliver aktiveret og kommer ud hver dag. Hvis en fugl bliver inde i buret i længere tid, tjekker jeg om den er syg og ellers bliver den taget ud og sat lidt i gang.
Jeg har set en del store volierer og skønt fuglene havde meget god plads her, var der meget lidt, der rørte sig uden at være tvunget til det. Det skyldes ofte mangel på aktivitetsmuligheder, da et par siddepinde i hver ende af volieren ikke er interessante nok til at fuglene gider lette.
Jeg laver jævnligt små forandringer, som pirrer fuglenes nysgerrighed, f.eks. med friske grene som på billederne herunder. Det holder dem aktive, sunde og raske, og sjove at se på.

Alm. undulat
Megapip (til højre) var en meget dårlig flyver, som desværre blev syg og døde.

Friske grene er god aktivering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.