onsdag den 10. november 2010

Frede

Frede er en Australskbroget grågrøn, som jeg faldt for, da jeg købte Lacewing parret i Løsning. Han er en lidt ældre, noget genert herre fra 2007, så da han var faldet lidt til ro, satte jeg ham sammen med Frida - mere om hende i et andet indlæg.


Her lidt om de australskbrogede: Disse undulater har næsten altid et karakteristisk bælte af lyse (hvide eller gule) fjer på maven. Dette område kan være stort eller lille og nogle gange optræder det kun pletvis.
Vingefjerene er også lyse, det kan variere fra kun de nederste fjer til over hele vingen. Australskbrogede undulater har også en plet i basisfarven (gul eller hvid) bag på hovedet, og de har irisring. Dobbeltfaktor australskbrogede undulater har næsten ingen tegninger. De er ufuldkommen dominant, og det gør, at der er forskel på udseendet af ungerne, afhængigt af om de har modtaget den pågældende faktor fra den ene eller begge forældre. De kan heller ikke bære arven skjult, altså være split-fugle.


3 kommentarer:

 1. Jeg har lige lært noget nyt (igen) på NUF = Nordisk Undulatforum. Inoer kan dække over ufuldkomne dominante varieteter. Også spangle og australskbroget.

  SvarSlet
 2. Ja det vidste jeg jo heller ikke.. Og vi to var ikke de eneste ;-) Men det er altid godt at lære.. Frede er en meget smuk herre :-)

  SvarSlet
 3. Frede lever ikke mere.

  Han havde en stor fedtknude under maven, som bevirkede at han ikke kunne holde sig selv ren og ikke kunne flyve, så han kunne til sidst kun kravle rundt efter mad og vand.

  Han fik 2 kuld unger med Frida og jeg har stadig en dobbeltfaktor australskbroget fra parret.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.