lørdag den 6. november 2010

Ilse

Ilse er en toppet Danskbroget himmelblå, og kommer fra Nomi i Hedensted.Hun er min første toppede undulat og er tam, som næsten alle Nomis fugle. Danskbrogede undulater er som regel lyse, med uregelmæssige pletter over hele kroppen, oftest nederst på maven også over halefjerene og mellem vingerne.  Vingefjerene kan have alt lige fra få til mange tegninger. Danskbrogede undulater har ikke irisring, det er det sikreste tegn på at det er en danskbroget fugl. Næbroden hos hanner vil forblive rosa/lilla, også som voksen, mens den hos hunnen får den sædvanlige brun-beige farve.

Toppet danskbroget himmelblå






3 kommentarer:

  1. Hvor er hun bare en smuk og sjov lille strit <3

    SvarSlet
  2. Den lille strit hedder vist nok fuldtoppet, jeg skal have Nomi til at lære mig mere om disse sjove fugle, som jeg i starten slet ikke kunne lide, men nu har jeg fået en mere i går. Mere om hende senere.Og varieteten kender jeg heller ikke endnu.

    SvarSlet
  3. I dag har jeg fået at vide at Ilse er en Danskbroget himmelblå. Hendes mor er toppet Isabel kobolt og faderen en toppet himmelblå viol. Det bliver spændende at arbejde videre med hende.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.