onsdag den 17. november 2010

Undulattræf i Fredericia

Da jeg syntes det kunne være sjovt at træffe andre "undulattosser" lagde jeg, for et par år siden, en indbydelse ind på Nordisk Undulat Forum, i daglig tale NUF, og her kommer en beskrivelse af det første Undulattræf i Fredericia, skrevet af Jannie:

"Lørdag d. 16-2 -2008 var ni fugle-interesserede fra Nordisk Undulat Forum samlet i Elisabeths stue i Fredericia til foredrag med Christian Murmann. Nogle stykker var rejst langt efter det, både fra Jylland, Sjælland og Fyn. Da alle var ankommet startede vi med at studere Elisabeths mange farverige fugle. Selv de allermindste fugle blev taget op og studeret. Alle fuglene havde navne, men der var kun et navn som vi alle husker den dag i dag: Bissen.

Christian Murmann fortæller levende om de store engelske udstillingsundulater
Foredraget tog sin begyndelse ved at Christian fortalte lidt om undulater, om fodringen af dem, om deres behov for artsfæller og lidt om hvordan fuglen ”tænker” og opfatter andre fugle og mennesker. Efter et godt foredrags begyndelse var der linet op med boller, kage, sodavand og kaffe i stuen ved siden af, naturligvis imens der blev snakket lidt fugl. Foredraget fortsatte og der blev stillet en masse spørgsmål både om de almindelige undulater og om det at have udstillingsundulater, og det endte da også med at et par stykker blev en udstillingsundulat rigere inden de tog hjem igen, men mere om det senere.

Christian havde rigtig været rundt i sit fuglehus for at udvælge fugle, som skulle gøre et godt indtryk på alle os. Så efter at have hørt en masse om undulaterne, blev otte udstillingsbure, med mindst to fugle i hver, linet op på Elisabeths skrivebord. Først så vi nogle store unger det var født med misdannelser på ben og fødder, for at vise hvordan en svømmer og en klumpfod ser ud, og for at vise at man ikke altid er lige heldig som opdrætter lige meget hvor godt fuglene bliver passet.


Så kom vi til de voksne undulater der ikke kunne udstilles fordi de manglede enkelte fjer på kroppen. Da vi havde set hvor galt det også kan gå, kom vi til alle de store flotte undulater med og uden diverse skønhedsfejl, og vi fik en snak om hvad der var godt og skidt ved undulaterne, hvilke undulater Christian ville sætte sammen og hvorfor. Alle de forskellige varieteter blev studeret på nært hold, og vi blev alle klogere på hvordan udstillingsundulaterne helst skal sidde på pinden, hvor lang halen skal være i forhold til fuglen over pinden, spots, vingerne, halen osv. Imens vi kiggede på udstillingsburene havde nogle af deltagerne stået med svømmerungerne, som de ikke kunne lade Christian få med hjem til aflivning, så de to fik nyt hjem og den tredje får en chance i Christians fuglehus, lovede han.

Jeg er sikker på at de der måske gik med en lille lyst til at prøve at opdrætte udstillingsundulater før, fik en del mere blod på tanden. Og de der bare ville høre lidt om undulater som en helhed, blev meget klogere på mange ting. Alt i alt var det en inspirerende og lærerig dag, og jeg ved at mange sidder på NUF og ærgrer sig over at de ikke kunne den dag, så Elisabeth er allerede begyndt at snakke om en ny dato hvor flere får mulighed for at tilmelde sig."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.