torsdag den 2. juni 2011

Et værdigt fugleliv

På Livas luftetur møder vi af og til en dame med 2 irske settere.

En dag spurgte hun om det var mig som havde undulater i haven tæt på skolen, det var det og så fortalte hun at de havde et par engelske undulater som familien havde mistet interessen for, og nu sad fuglene i et bryggers, men kom aldrig ud af buret. Hun syntes det var synd for dem og spurgte om jeg ville have dem. Selvfølgelig sagde jeg ja og i går kom de så ud til de andre i udestuen.

De sad i et bur med åben låge og da de andre fugle var ude skulle de selvfølgelig ind og stjæle de nyes mad og kigge lidt på dem. Efter en timestid vovede hannen sig ud. Han endte dog snart på gulvet, uvant med flyvning som han var.

Hunnen var mere forsigtig, men kravlede så ind i buret nedenunder hvor hannen snart fandt hende.

Efter et par timer vovede han sig ud igen og til aften gik det noget bedre med flyvningen,men han bliver hurtigt træt. Hunnen har ikke flyttet sig ret meget, men de spiser og drikker fint.

De andre fugle tager sig ikke af dem, de er åbenbart lige glade med et par stykker mere, kun da han ville have Lises gynge blev han jaget væk.

Hunnen er en lutino og hannen en grøn Opaline. Hannen er fra sidste år og hunnen lidt ældre.Trunte, som hunnen kom til at hedde, kom i redekasse med Grønærten. Hun lagde 9 æg og i dag klækkede det første. Det er spændene for jeg har ikke flere ynglepar i gang, som kan tage over, hvis det skulle gå galt.
I dag d. 3 august er der 3 unger og hun klarer det så fint.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Trunte og Grønært og deres 4 unger rejste over til Charlotte på Sjælland, men nu er hun kommet tilbage og sidder i redekasse med Oliver.
    De har ni æg og det første skulle klække omkring 2. juni.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.