tirsdag den 6. december 2011

For små engelske undulater

Der er mange folk, som har spurgt mig om størrelsen på engelske undulater eller rettere manglende størrelse.

De har købt fugle, både i butikker og også hos private opdrættere, som de mener er for små til at blive solgt som engelske.
Jeg har selv haft enkelte unger som jeg synes var for små, dem har jeg solgt til 175 kr. stk. hvor jeg tager 250 kr. for engelske.
Til købere, der har spurgt om min mening, har jeg sagt at det er meget svært at beholde den store størrelse på fuglene, hvis man ikke har de store grågrønne til at krydse med, bl.a. ved jeg at de toppede og også de meget farvestrålende fugle avler nedad, hvis man ikke krydser med de store grågrønne eller grønne.

Jeg har i dag lavet et indlæg på NUF 

For at læse det skal du være medlem, det er gratis.

Jeg sætter et billede ind af min største fugl til dato, hun lever desværre ikke mere.

Megapip

3 kommentarer:

 1. Hejsa.

  Jeg har lige idag fået en undulat som desværre har mistet sin meget gamle far.
  Jeg ved kun at den skulle være omkring et år, og at den hed(der) Valdemar. Så jeg går stærkt ud fra at det er en han....
  Jeg søgte lidt på undulater, og kom så ind på en side, hvor jeg kunne vinge nogle farvevalg af, i forbindelse med øjne og kropsfarve og så videre, men det forslag den kom op med, angående varieteten synes jeg ikke rigtigt passer, i forhold til de billeder jeg så kan søge på, i forbindelse med den foreslåede varietet.
  Umiddelbart synes jeg den er lidt stor, med sammenpressede øjne, som hvis man er meget for tyk i hovedet.
  Men så søgte jeg billeder af lidt andre varieteter, og faldt over det her, og jeg synes altså de ligner på en prik, bortset fra at Valdemars spots er meget nudret sammen, og egentlig ikke rigtig kan kaldes spots som sådan måske. ;)
  Nåh, men så er der lige næbbet, som jo skulle være indikatoren for kønnet ikke? Valdemars næb har meget stor vokshud, som er hovedsageligt babyblå, men hvid i midten omkring hvert hul.
  Det meste af tiden slapper denmeget af, og sidder fuldstændig som din fugl på billedet her over, dog med mere mudrede pletter på toppen af hovedet....
  Skal jeg konkludere at det er en engelsk undulat eller hvad tror du?
  Jeg har jo et billede af den, men kun mens den er i bur, hvilket jo gør det svært at få et ordentligt billede af fjerdragten.
  Men umiddelbart, bortset fra lidt mere nudrede aftegninger af spots og pletter på toppen af hovedet, så er den faktisk præcis magen til din der.
  Har du et godt bud? Både på køn og varietet?

  SvarSlet
 2. Hej.
  Jeg vil tro , Valdemar er en normaltegnet grå, men jeg synes du skal tage et billede af ham og få ham bedømt på Undulatsiderne.dk,linket til siden ser du i venstre margen under undulater på nettet.

  MVH
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hejsa Lisbeth, tak for svar... Hvorfor foreslår du grå? Skal kropsfarven så ikke være grå? Valde (som efter farveforklaring af vokshud, på undulatsiderne, hvor jeg findes under navnet mariamiss, er dømt til at være en hun, måske ;) ) er helt sikkert himmelblå-et-eller-andet ;)
  Han har ingen grå eller hvide pletter i kropsfarven, men ligner fuglen på ovenstående billede næsten på en prik. blot er hans spots ikke så fine runde, som på fuglen ovenfor. Og jeg tror den mørke farve i hans vingefjer er mere hen ad kanel, frem for grå/sort...
  Desuden er vokshuden ret stor synes jeg. I hvert fald større end på fuglen på dette billede. Og så er den også blå, sådan baby-blå agtig, med hvid omkring begge huller...
  Det er svært for mig at tage et ordentligt billede, fordi han ikke er rigtig tam. Jeg har kun haft ham i 1½ døgn, og han skulle være omkring 1 år, så han kræver jo lidt tålmodighed og overbærenhed fra min side... Men en dygtig rolig fugl det er han/hun.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.