fredag den 14. september 2012

Starten på mit liv med undulater


Historien er i dagbogform.

Det hele startede med en grå undulat, Viggo.


Mandag d.6. maj 2007
Viggo er en 6 mdr. grå engelsk undulat, som jeg købte i Herslev hos Ole for 2 mdr. siden.
Han er en glad, meget syngende fugl men desværre ikke håndtam, da jeg et par gange har været nødt til at fange ham for at få ham ind i buret.
Han er hver dag ude af buret i mange timer, og nu har jeg fundet undulatsiden NUF på nettet og her lærte jeg en masse, også at det var en god ide at nyindrette buret jævnligt med nye grene o.a.
Det gjorde jeg så, men nu ville han ikke være der mere. Jeg lod ham så blive inde en hel dag og forkælede ham lidt, så gik det igen.
Nu overvejer jeg at købe en mage til ham men er lidt i tvivl, for han sidder hver dag ved siden af mig og synger for mig og holder i det hele taget meget øje med hvad jeg har gang i og når jeg skal have min middagslur, flyver han ind under en stol og hviler der til jeg er vågen igen. Det vil jeg nødigt miste, men han har jo krav på et godt fugleliv.

Onsdag d.8. maj 2007
I går har jeg ringet til forskellige opdrættere i Odense og her i byen.
Lillian Johansen er ikke opdrætter, men havde en grøn hun, som var lidt håndvant.

Torsdag d.10. maj 2007
I går hentede Per og mig ungen og buret. Fuglene boede hos en meget sød og snaksom dame og undulatfaderen. Smukke var en utrolig flot grøn engelsk undulat, moderen en alm. blå undulat.
De 2 unger var 3 mdr. og begge blå over næbbet, men jeg ville have et afkom af Smukke, så den ene (den frækkeste) kom med hjem.
Den kom efter megen tøven ud af transportkassen og kiggede betuttet rundt i sit nye hjem. Her sad den så et par timer, mens jeg var ude af huset. Da jeg kom hjem, skulle Viggo ud på sin daglige flyvetur og det var da godt nok meget spændende med nye der, så over på Smukkes bur og så tæt på den som muligt, men slet ikke aggressivt. En times tid efter blev Viggo alligevel sulten og blev lukket ind. Nu overfaldt Smukke sin hirsekolbe, den var meget sulten. Bagefter blev buret undersøgt grundigt, men foder og vand blev ikke rørt. Til nat var den en smule urolig, kaldte lidt, men efter en halv times tid ved 20 tiden blev der ro. Jeg sov også efter en lang spændende dag.Her til morgen er de begge i gang med at kalde, jeg har lige snakket med dem begge, men de skal have lidt tid selv.

Torsdag d.10-05-07 19:32
Smukke har spist kolbe af min hånd og da jeg lagde et stykke ned på madskålen, fattede hun det med det samme og hun drak også. Men Viggo kan ikke lade den spise og drikke i fred, han blander sig med det samme. Gudskelov er han udenfor, så det skal vare lidt inden de skal i samme bur. Ellers er han på dens bur hele tiden og de sidder på samme pind og snakker og sover, så de har meget fornøjelse af hinanden
Lørdag d.12-05-07 05:51
I går var de alene hele dagen og da Viggo så kom ud til aften ville han ikke ind igen, så de har sovet ved siden af hinanden i nat.
KL.11:56
Efter bur rengøring lagde jeg en kolbe ind i Smukkes åbne låge og efter lidt spisning af den, sad Viggo inde hos sin makker. Det gav lidt uro og pludselig var de begge ude. Smukke er ikke så god til flyvningen endnu, men rullegardinerne var nede, så det gik. Nu blev det hele så studeret og smagt på. Viggo vil gerne tæt på Smukke, men den trækker sig lidt tilbage endnu.
Efter en times tid fandt Smukke ind i sit bur og da jeg skulle ud af huset, lukkede jeg lågerne.
Nu er jeg hjemme og har åbnet igen, men lige nu snakkes der.

13-05-07 05:07:50
De har hygget sig i går. Men Smukke er stadig tilbageholdende, når Viggo vil tæt på. Efter et par timer lokkede jeg Smukke ind med kolbe, så den kunne få lidt fred. Et par timer efter gik Viggo ind, så blev der lukket for ham. Smukke vil ikke ned i bunden af buret, så der lagde jeg kolben, nu går det også fint.

14-05-07 05:37
I går var de ude det meste af dagen. Viggo er stadig for pågående og vil gerne op på dens ryg, men Smukke trækker sig. Jeg havde glemt at lukke døren til køkkenet, nu er de også bekendt med det. Smukke er god til ruder. Det var min mening at lade dem bo sammen snart, men så længe Viggo er så pågående, må det vente.


16-05-07 10:20
Det gik fint med at overnatte sammen og i går nussede de hinanden. Viggo er stadig lidt efter Smukke, men den er blevet helt god til at forsvare sig. Et par gange har Viggo måttet trække sig, så sidder han og ser helt forundret ud. Smukke bliver stadig lidt forpustet efter flyveturene, men det går hurtigt fremad med hende.

20:42
I eftermiddags indrettede jeg det store bur med nye friske æblegrene(ikke sprøjtede) og flyttede Viggos gynge og madskåle over. Da så Smukke ville ind, troede den vist den var gået forkert, vendte om i lågen, det samme gjorde Viggo. Senere hængte jeg en kolbe op lige indenfor, det hjalp!
Efter spisningen undersøgte de alt det nye med stor fornøjelse og fandt også foderskålene. Det var sjovt at se dem hygge sig. Nu sidder de øverst oppe og pludrer.
Det undrer mig at de af grønt kun vil have salat, æble eller agurk, men jeg bliver ved med at tilbyde forskellige ting, så kommer det vel.

19-05-07 04:14
De er helt vilde med friske grene, især Viggo, de har næsten ikke tid til flyveturene. I går var Smukke også i gang med peberfrugt.

05-06-07
I går var jeg hos dyrlæge med dem begge to, Smukkes næb var for langt, så hun klippede det og fortalte mig at de ellers var sunde og i god foderstand. Pris 60 kr. Billigt for både konsultation og klipning. Så nu kan jeg tillade mig at købe nye fugle, ingen scaly face her.

9. juni 2007
I går flyttede jeg fuglene ud på altanen(en lukket glasaltan) men da de skulle ud på deres aftentur, kunne de ikke finde ind i buret igen. Det var ellers gået fint om formiddagen. Nu endte Grønne i stuen og Viggo i soveværelset, hvor de sad og kaldte fortvivlet på hinanden.
Jeg prøvede at flytte buret hen til først Grønne, så Viggo, men nej de kunne (ville) ikke finde ind.
Jeg ventede til det blev næsten mørkt og slukkede så alt lyset. Nu kunne jeg hapse Viggo, han sad helt stille, men Grønne måtte en tur ned bag radiatoren før jeg fik fat i ham.

22.07.07
Har købt en meget smuk kobolt viol han hos Jørgen Ernst Erritsø, hunnen ville han ikke af med og hannen var for lille og han vidste intet om den.


14.08.07
Har (dato følger)meldt mig ind i Dansk Undulat Klub og har fået 1 flot par.
Bissen Isabel dansk dominant kobolt og Svendsen Kobolt


01.12.07
Sjov oplevelse.
I går var jeg på indkøb af billige redekasser på Webbers gårdbutik ved Jelling.
Først købte jeg 4 store redekasser til 25,00 kr. stk.
Så snakkede vi lidt om foder. Han anbefalede Jo Mannes foder som mange DUK og DUU folk købte hos ham. Flere folk kom til bl.a. en som lige havde været dommer i Kassel og en anden opdrætter af bl.a. engelske undulater. Han havde en kasse fugle med og pludselig havde jeg købt en skøn australsk broget hun fra sidste år. Han sender papirerne på hende til mig.

08-08-2008 har jeg flg. Fugle:

Februar 2007 købt Viggo: 02 Grå
10.05.07 købt Børge: 02 Grøn/blå
Købt Daysie: 01 Grøn/Isabel
Købt Nanna: 01 Grå
22.07.07 købt Kobolt Kaj:02 Viol
Fået Svendsen:02 Kobolt
Fået Bissen:01 Isabel dansk dominant kobolt
Købt Nutte:02 Gulmasket himmelblå
Købt Mary:01 Isabel australskbroget grågrøn
Købt Victoria: 01 Grå
Egen avl Maria:01 Dansk Dominant viol
Købt Emma:01 Opaline Isabel grågrøn/skyggevinget
Egen avl Trille:01 Lutino
Egen avl Viola:01 DD Isabel viol
Egen avl Bella:01 Isabel lysegrøn
Egen avl Anni:01 Grå
Fået Keo:02 Australsk broget
Købt Frederik: 02DD EF Lysegrøn 
Hans: DD EF Viol Gulmasket
Købt Joachim: 02Grågrøn
Købt Svend:02 Grågrøn
Egen avl Volmer: 02viol
Almindelig undulat:
Købt Vipse: 01Gul masket type 2, kobolt, sprangle australsk broget
Dette var så starten på mit liv med undulater.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.