mandag den 3. juni 2013

Undulat plejestationen "Arthursminde"

Ideen til vores plejestation opstod da vi for år tilbage tog imod en fantastisk dejlig og helt usædvanlig undulat, som hed Arthur.

Arthur var en typisk udstillingsundulat og havde desværre store problemer med sin kro og dermed med at optage føde nok. Med hjælp fra vores dygtige fugledyrlæge Steensborg, lykkedes det dog at hjælpe ham til en meget bedre tilstand, og han fik et godt og frit fugleliv sammen med vores 2 andre undulater. 

Arthur har desværre fået fred nu, men han var en stor gave i den tid, vi havde ham, og det skabte tanken om at give noget igen til alle de fugle, som kræver særlig behandling og dem som bare har brug for et kærligt fuglehjem med andre artsfæller. 

Så gennem de sidste mange år har vi taget imod (købt) fugle, som ikke kan flyve eller har andre handicap. Gamle "udtjente" udstillingsfugle som trænger til "pension" samt tamme fugle, der har siddet alene hele livet og ofte har lidt udfordringer med deres adfærd. Der er dog ingen regler for, hvem vi modtager - vi har bare valgt at koncentrere os om de svageste fugle, men vi har også en del helt friske banditter, som fungerer glimrende med de andre 

Det har været en stor succes, og vi har set den ene efter den anden blomstre op og trives i vores lille flok.

Fuglestationen er indrettet med hensyn til alles særlige behov, så alle kan bevæge sig frit omkring uanset, hvilke udfordringer de har.

Selve volieren er 8,5 x 2 meter med 2 separate beskyttede ude volierer samt en frostfri inde voliere, som kan adskilles i 2 sektioner efter behov.

Derudover har vi et fugleværelse indenfor til de svageste fugle. Der er fugletræ, stiger, reb og "legepladser", og der er altid masser af aktivering. Alt er forbundet, så de ikke "flyvende" ikke mærker deres begrænsning.

Alle nye fugle bliver tilset af vores dyrlæge, så vi sikre deres sundhed og undgår eventuel smitte. Vi får også altid hans vurdering og råd om deres trivsel og muligheder, så de får den rette behandling.

Velkommen hos Arthursminde.


2 kommentarer:

 1. Senere vil her komme et kontonr. hvor man kan indsætte et beløb hvis man vil støtte Tanjas gode indsats.

  SvarSlet
 2. Her er så et kontonr, som i kan bruge hvis I har lyst til at hjælpe.

  Nordea reg. nr. 2273
  kontonr. 9575 622 917

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.